Hemma.

Då var man hemma. Eller jag har varit hemma snart i ett dygn och det känns som jag aldrig varit iväg någonstans. Jag känner mig blek och trött. Vill tillbaka men samtidigt så känns det bra att vara hemma nu när det är jul och allt. 
Bilder och fler inlägg från alla ställen jag besökt kommer så snart jag orkar göra inläggen. 

Railay, phranang cave beach
Mitt älskade phranang. Varje gång jag varit i Thailand har jag besökt denna strand. När jag gick genom ön, railay, bland alla träd, berg och grenar som hänger ner fick jag världens déjà vu känslor. 

Jag och Mirre klättrade till lagunen, ni som besöker railay borde klättra dit. Jonna och pau vände efter en meter upp i berget. För sex år sen då jag och Jonna var i Thailand så blev det exakt lika, hon vände direkt. Och i år sa hon: jag ska fasen klättra dit! Men ikket. Hennes ursäkt blev: nä asså ja gör inte de här, de ä int värt de.
 Dock var de inte så fränt där nere vid lagunen, det var mest bara roligt att klättra. Så de missade inte så mycket.
Sen så hände en rätt cool grej. För sex år sen hittade William Nemo fiskar på phranang och han sa såhär dagen innan vi skulle dit: kolla om Nemo är kvar. Så vi simmade ut dit där Wille hittat dem och vad tror ni inte vi hittade? Jo Nemo! 

Under vår vistelse på railay så bodde vi på railay princess resort and spa. Bästa hotellet under resan skulle jag säga. Det var stora fina rum med fräsch toa och balkong. Riktigt bra frukost hade dom och gym. Man kunde även hyra film där så det blev rätt perfekt då vi inte hade något för oss på kvällarna. 

Annars så solade, badade, tränade vi. Ön är väldigt lugn på kvällarna, lite väl turistat på dagarna och sen så är det lite dyrare på alla family och mini marts. Men phranang måste alla besöka någon gång i sitt liv.


Koh lipe

Min favorit ö, utan tvekan! 
Jag fattar inte att jag var besviken då jag först kom dit. Okej det var lite väl många long boats och vädret var si sådär men herregud!! När man tittar tillbaka på bilderna vill man bara dit igen. Ingen sand och inget vatten kommer någonsin klå koh Lipes. Lugnaste ön där allt stänger typ 23.00. Vi hittade oss även en bio restaurang där vi åt tre gånger och såg film. Hittade även en mexikansk restaurang som vi åt på några gånger. 
Ska någon av er läsare till Thailand så är koh lipe ett måste! 


Malaysia, Lang Kawi

Malaysias tur.. Eftersom vi ska stanna i Thailand över en månad fick vi lov att göra ett visa run. Så vi drog oss från koh lipe till Malaysia. Det var här jag och Mirjam började på vår resa utan Paulina och Jonna. Det var även då vi började ta tag i våra liv och började träna oftare.
 När vi var i koh phangan träffade vi killen på sista bilden. Ruan von wyk, något. Vi höll kontakt med han lite och träffade han igen på koh lipe. Så han hakade på mig och Mirre till Malaysia. Vi tänkte att det skulle bli jätte bra och kul att ha med någon som gillar att göra saker. Men det första som hände var att vi hyrde bil för att fara på andra sidan Lang kawi och va på de finare strändern. Men han ville hellre köra omkring till alla dyra resorts för att titta. Så det hela slutade med att vi satt i en bil dagen ut. Eller ja vi fick ju se två fina, svindyra hotell och ett vattenfall. Vattenfallet var det ända positiva med dagen. Dock så just när vi kom dit så började de regna och innan var det strålande sol. Vi har inte haft så tur med vädret under hela resan och jag tror den här dagen var varmast och klarast sen vi kom till Thailand.
När vi sedan åkt klart i bilen så letade vi hotell i rätt prisklass. Vi hittade ett fint men då ville han hemskt gärna dela rum med oss så det blev billigare. Vi vågade inte säga nej så vi sov med han 2 nätter. 
Efter allt detta och fler småsaker han gjorde så fick vi nog och flydde till ett annat hotell utan honom. Egentligen är han jätte snäll och trevlig, men det blev lite för mycket. Dessutom blev de lite jobbigt då jag insåg att han var rätt lik killen i saw. 

Annars i Malaysia så åkte vi parasailing, solade, tränade, shoppade på en jätte bra galleria där det var tax free och såg mocking jay på bio för 20kr.Koh Lanta

Här ska ni få se vad jag gjort under min vistelse i koh lanta.
Börjar med att säga att vi träffade upp Elin och Emma, mirjams klasskompisar, hur sköna som helst. De ska resa ända till februari.Vi åkte en tur i skogen på elefanter. Inte så jätte coolt men definitivt något man måste göra om man far till Thailand. 
Efter det så for vi längre in i skogen med tuktuk tills vi kom fram till världens äckligaste liten håla med vatten. Det flöt omkring elefantbajs och kabbarna var typ en halv meter långa och hade en radie på ungefär 7cm. Men där i vatten fanns det elefanter så vi hoppade i och badade med dom. Den lilla pojken på bilden styrde elefanten och fick den att svänga på huvudet i hopp om att vi skulle trilla av. Jag och Mirjam klarade oss. Dock föll Elin och Emma i några gånger och Emma fick sig även en kallsup. Det är nog bland det häftigaste jag gjort! Äckligt var det men såå värt de!


Vi tog två massager i solnedgången, provade på thai massage för första gången. Inte alls ont som alla säger. Kan däremot bero på att jag är tjej och de som masserar inte vågar trycka så hårt.

Vi for på en moppe utflykt med en kille som heter Levi. Han kom från Amerika och var lite speciell. Vi var riktigt dryga och tråkiga med han, nekade att hänga och festa varje gång han frågade och sa att vi hellre ville sova. Ändå så ville han vara med oss hela tiden. Fatta ingenting. 
Iallafall.. På moppe utflykten så fick vi först å främst prova på att köra på andra sidan vägen, det var mycket lättare än jag trodde det skulle vara. Annars så besökte vi massa stränder och solade. Jag och Mirjam testade även kokosnöt för första gången. Ingenting jag rekomenderar.
Annars så har vi läst en massa böcker, solat från nio på morgonen till fyra på eftermiddagen, ätit god mat, spelat mycke kort och tränat lite. 
Synd att jag inte tog en bild på de två svenskarna vi träffade. De kom från Kalmar och hade världens skönaste dialekt och var hur härliga som helst! Sista dagen kom en till kille till som måste ha kommit från något annat ställe. Jag kunde verkligen inte ta honom seriöst, han pratade så konstigt och var så stel att ojoj! Skrattade ihjäl mig varje ord han sa.

Där har ni Koh Lanta!
Boende: Lanta riviera resort, mycket fint, lugnt och billigt.


RSS 2.0