Beställd



Då var studentmössan hemklickad. Svindyra är de verkligen! Snacka om att de som säljer mössorna hittar kryphål till att göra de så dyra som möjligt. Menmen.. man tar ju bara studenten en gång och en mössa är rätt obligatoriskt. 

Och förresten nu är det bara 11 dagar kvar innan kissen kommer hem till mig!

Haha gjorde min dag




Beställd




Skolan

Det värsta med skolan är att i början kan det vara hur lugnt som helst och sen droppar alla lärare prov och uppgifter samtidigt. 
Vilket mina lärare gjort nu. 
Jag är stressad ända in i själen. De kommande veckorna kommer att bli ett rent helvette. 




Torsdag



Ny bäddad säng och en tvätt igång. Klockan åtta är det träning och innan dess ska jag hinna göra några läxor som jag inte alls är sugen att ta tag i men.. Skulle ju försöka bli bättre i skolan så det är väl bäst att göra det.

Foten/tån



Efter besöket hos Claes-Göran fick jag denna tejpning på min onda tå/fot. Hoppas att han ska komma på vad felet är med den. Jag har haft ont i tån nu i två år kanske och alla jag varit hos ha bara sagt att jag felbelastar foten. Men nu så känns det som att någonting kommer hända. 
Jag ska gå omkring med den här tejpningen i tre dagar sen komma tillbaka för att se om det hjälpt. 

Frukost



Bravo frukt juice, kvarg naturell med funlight(wild berries), äpple, passion frukt och mörk mjukmacka med rökt kalkon och gurka. 

Det här är bland de godaste frukostarna jag brukar äta.
 Jag hade sovmorgon i morse så jag passade på att lyxa till det med detta.

Kvarg naturell smakar egentligen inte alls bra. Men om man blandar ner funlight blir det riktigt riktigt gott! Så det tipsar jag er läsare om. 

Snart, så snart



Ikväll har vi varit hos Mirre igen och badat, ätit och planerat lite smått inför fotbollsavslutningsfesten. Riktigt trevlig kväll och jag är så glad över att mina kvällar inte bara handlar om att sitta i lägenheten för mig själv! 
Snart kommer dock det inte vara något
problem längre. För snart får jag hämta hem min allra första egna kisse. Eller mormor och morfar kommer räknas in som ägare av henne också för när jag är i burträsk kommer hon att bo där. Men det kommer att bli första inne djuret med päls någonsin över huve taget för mig. Pappa är nämligen väldigt allergisk så därför har jag/min familj aldrig haft några andra djur än en sköldpadda och ute kaniner. 

Jag är så taggad att jag snart spricker!

Höst



Nu börjar det verkligen synas och kännas att det är höst. Det är fyra grader ute, FYRA. Inser ni hur lite det är...och jag ska ha fotboll nu utomhus. 
Varför kan det inte bara vara sommar året om? Det skulle uppskattas så mycket.  

Det bästa med att ha ny handlat...



..är att man har fruktskålen full! 


Tröttare än..

Att jag ännu inte kommit igång med kroppen.. Har varit dö trött hela dagen och varit illamående. 
Hoppas att jag är piggare imorgon! Har fotboll direkt på morgonen vilket jag gruvar mig för enormt mycket. Hur ska detta gå!? 




Söndag

Man kan säga att jag mått bättre i mina dar. Nu ska jag försöka få liv i gammkroppen och fara både och se hockey och fotboll! 


Mammas masterpiece till lunch.

1-8

Kanske min livs sämsta match? Jo jag tror det. Jag är i chock och vet inte vad som hände. Hem och dränka sorgerna som någon just sa till mig. 
Finns inte mycket mer att säga. Oao.

Match dag

Nu är det dags att ta tre pinnar igen! Sitter på återvinningen där det bara vräker ner regn. Denna match kommer bli grisig! Men det gillar jag, mycket glidtacklingar och okontrollerat spel. Kan gå hur som helst helt enkelt. Kom och heja på oss, om ni inte är rädda för vatten då. IP klockan 15.00!




Fredag❤


 
Äntligen var det fredag igen! 
Jag befinner mig nu hos farmor och farfar och har ätit tre rätters. Alltid lyxmat då vi besöker dem! 
Snart ska jag vidare till Jonna, vad vi ska hitta på återstår att se. 
Ha en bra fredag alla!

Engelskt talande pratar svenska

  
 
 
Hahah, varför tycker jag sånt här är så roligt? Då ikke svensk talande män/kvinnor ska översätta till svenska. Det låter så sjukt konstigt.

Vill hem, bort från skolan




Min tisdagseftermiddag








Detta är bilder från min tisdagseftermiddag. Jag Lisa och julia for och besökte mirre. Hos henne käkade vi pizza, badade jacuzzi, såg AIK, idol och myste med hennes kisse ungar. 

Bästa tisdagen på väldigtväldigt länge! Det måste vi göra om:)

Hur bra!?



Avicii.. Du är så bra!

Svar på kommentar

Jag fick just en fråga där de undrade hur vi kunde ha matchen då vi låg under tills det var 89 minuter kvar. 

Ja vi kvitterade då klockan stod på 89 men vi hade bollen i stort sett hela matchen och hade många fina lägen men lyckades inte sätta den före den tiden. Deras mål kom efter kanske 8 sekunder in i andra halvlek och det målet var rätt billigt(enligt mig). 
Jag tycker att vi hade matchen men om du eller någon annan tycker annars är det ok det med. 




Ombre träd



Denna dag kommer jag spendera i burträsk. Har ingen skola så känns riktigt skönt! Dock måste jag göra några uppgifter.. 
Imorse gick jag iallafall runt sundet med Lisa och Pau. Försökte få igång benen igen efter matchen men det blev nästan bara värre. Får se hur träningen ikväll utspelar sig, kan gå tungt.

Spöland-Burträsk



Ja det verkar som spö(k)land fortsätter spöka för oss. 1-1 i seriematchen och vinst på straffar i dm. Känns åt h-vete att vi spelade lika seriematchen då vi hade dom i stort sett hela 80minuter av 90. 
På grund av dm matchen blev det tillägg 15*2 min. Så vi spelade alltså sammanlagt 120 minuters match, om inte längre. Mina ben är helt stumma just nu och jag tror att det kommer kännas ännu värre imorgon. 

Bra bollmärke


 
Det gjorde inte så ont då hon sköt mig men huden verka ha spruckit lite. Coolt!

Gameday


Snart ska jag ut på en promm som alltid då det är match. 

Klockan 15.00 börjar matchen i Vännes. Idag blir det jag som bär kaptens bindeln och spelar på balans platsen. Herregud vad jag är taggad!  

Häng med Jonna och Lova

 
 
Nya bilder osv.. 
 
 
 
 
 

Lördag




  
Detta är lite bilder från hur min morgon sett ut. Vaknade först 8 och var väldigt pigg men tvingade mig själv att somna om och vaknade istället 11. Är lite körd i huvet nu. Trött nå hemskt. 
Snart ska jag vidare till Jonna och ha myskväll. Imorgon är det borta match mot spöland-vännes. Det är som två matcher i en skulle man kunna säga,  både serie och svenska cupen. Är sjukt taggad på att spela och jag hoppas verkligen på vinst. Jag tror aldrig vi vunnit mot spöland, så nu är det dags!

Långhårig kisse sökes

Gårdags kvällen som jag trodde skulle bli spenderad ensam blev istället spenderad med Lova, Elin och Pau. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, kom in på en hel del riktigt djupa saker(kanske tar upp det här sen), sedan åt vi en jäkla massa onyttigheter. 
 Jag var kanske inte jätte inne i deras samtal hela tiden, mina tankar fanns någon helt annan stans. Nämligen hos katter:$ Alltså jag bara måste ha en. Jag spårade ur lite igår och frågade bland annat Isabell, som jag aldrig förut pratat med, var hon fått sina fina från och fick svar riktigt snabbt. Tack för det igen! Sedan började Pau söka på blocket om några långhåriga katter var till salu... Det verkar som att jag är ute lite i fel tid. Men Mirres kisse, som jag har nerkärat mig lite i, ligger bra till (den svarta jag visat bild på här några gånger och här nere kommer den igen). Men vi får se vad som händer! Om någon vet en kisse som ska säljas och är långhårig kan den ju alltid kommentera eller höra av sig på något annat sätt!







Fredag



Efter att skolan slutat besökte jag mirres kattungar igen. Jag är helt förälskad! Gud så söta de är! 

Ikväll blir det att poppa popcorn och äta något annat gott framför tvn. Egentligen skulle jag vilja följa Jacke och Jonna som ska ut på krogen och fira deras födelsedag. Men kändes lite tråkigt att gå ut nykter (kan inte dricka för jag har match på söndag). Sen är jag jätte trött! Det får bli en annan gång istället. 
 



Marknad



Jag och sofia gick på den utländska marknaden idag på rasten och hittade oss denna gobit. Trodde det skulle vara typ som en kladdkaka men det var mer som en chokladbit. Svindyr men god. Dock skulle jag inte köpa den igen för samma summa.

Torsdag

Jag vet inte vad som hänt den här veckan. Jag har varit så fruktansvärt trött varje morgon. Imorse var jag hur borta som helst och fick mig knappt upp före halv 8. Tur att det är torsdag, inte många dagar kvar innan helg nu.




360 miljoner



Sammanlagt är kroppen värd 360 miljoner kronor. Rätt sjukt.

Onsdag

Då har dagen kommit mot sitt slut. Jag har hett igång en tvätt, dammsugt och gjort mig lite lyx kvällsmat. Nu återstår det bara att läsa lite kemi och göra det sista till religionen imorgon samt hänga tvätten. Men det kommer förhoppningsvis gå fort! 




7 facts in this world




Någon annan än jag som gick på den här?

Tisdag morgon

Imorse vaknade jag av att två okända män knackade på min dörr. Jag, som för det mesta aldrig sover med något annat än trosor, hann just få på mig en tröja innan de stegade in utan att jag öppnat. Det var två byggare som skulle göra någonting med elementen. Vilket jag visste några skulle komma och göra men lite chockad blev jag då de kom redan 07.20.




Kisse

Idag efter skolan begav jag mig till Mirjam för att titta hur hon bor och för att hälsa på hennes katt ungar. Alltså jisses vad jag är sugen på att skaffa en! Jag håller på med en för och nackdel lista så vi får se var det hela slutar!
Förövrigt bodde hon sjukt fint till. De som säger att hon bor i skogen vet inte vad de snackar om. Det var så lite skogen man kan komma.. Nästan.


För er som inte visste

 
Ni kanske inte visste att jag hade ett synfel? Ingen viktig information, jag tror ingen bryr sig om jag har eller inte. 
Men iallafall, jag använder aldrig linser eller glasögon för att jag ser lika bra utan. Ända skillnaden är egentligen att jag måste koncentrera mig mycket mera utan glasögon/linser vilket kan leda till huvudvärk eller migrän. Men jag är så van att vara utan att jag märker knappt av mitt synfel och migrän och huvudvärk har jag inte haft problem med på jätte länge. Vilket är riktigt skönt! Min migrän är inte att leka med kan jag lova. 

Mina glasögon ser ut som på bilden ovan. Jag tycker de är rätt snygga men jag är så ovan att se mig själv i dem att jag använder de aldrig.
 

Refining mask

 
Denna vara följde med i min beställning av proactiv produkterna. Jag har aldrig använt den förrän nu så jag vet ännu inte om den är bra. Men mina förhoppningar är väldigt stora eftersom allt annat från proactiv har funkat så himla bra. Återkommer med resultat. 
 
 
 
 

Lagfest

 
Efter att ha sett mitt älskade lag vinna med 4-2 mot umeåsödra så begav vi oss alla BFFare till skellefteå för att spendera kvällen tillsammans. Och gud vad lyckad kvällen blev! Eller jag tycker iallafall den här festen var bland de roligaste. Vi spelade drickes lekar, sjöng gamla klassiker, dansade och körde charader. Vid halv tolv drog vi oss till verandan. Det var helt ok kul där ute också men förfester har en tendens att alltid vara roligare. Och det var inget undantag den här gången. 
Nu ser jag fram emot avslutningsfesten med BIK och BFF så in i bomben. Men före det ska vi spela, kan det vara 4 matcher till?, och förhoppningsvis vinna alla kvarstående och hamna på en andra plats i div 1. Det hade varit rätt coolt. 
 

Silverschampo

Igår använde jag mitt nyinköpta silverschampo i över en timma! Och nog blev det resultat. Jag är super kall! Exakt det jag ville åt. Jag tycker min naturliga färg är för guldig och varm men nu är jag lite mer åt det silvriga och kalla hållet. Mycket nöjd!
Dock är mitt hår väldigt torrt och frissigt, kan bero på att jag duschar det varje dag.. men ikväll ska jag sova i hårinpackning. Får se om det hjälper!


Proactive

Nu har jag provat proactiv i 9-10 dagar och jag har verkligen märkt skillnad. Det är super bra! Förut hade jag en massa utslag eller något liknande i pannan men det är så gott som borta.
Jag hatar egentligen reklamer där de skryter upp en produkt och säger att den kommer ge effekt direk, förändra ditt liv..blablabla men den har verkligen gett effekt och det gjorde den redan efter första veckan. Jag är super nöjd med den! Enda nackdelen är väl att till en början kände jag mig väldigt torr under ögonen och kring näsan men det har avtagit mer och mer.
Ni som vill få en bättre hy, prova proactiv!


Dagens

En väldigt dålig bild på vad jag slängde på mig imorse.

Då var det snart fredag igen och helg! Jag tror denna helg kommer att bli hur bra som helst. Först födelsedags firande hos Jonna imorgon och sedan på lördag se bffs match och efter det lagfest! Självklart är det en sjukt stor nackdel att inte kunna spela på lördag men jag försöker se förbi det och tänka på alla andra trevligheter som kommer att inträffa. Vill bara att det ska vara fredag kväll nu direkt!


sleeping with the enemy

 
Lätt en utav de bästa filmer jag sett. Den är riktigt spännande och fruktansvärt jäkla bra på alla sätt och vis! 
Se den. Ni kommer inte ångra er.
 

Grattis älskade du!

Idag är det ingen vanlig dag, nej för det är Jonnas 20 års dag!

 
 

En bekännelse

Jag har kommit på en sak om mig själv. Eller egentligen har jag nog vetat det rätt länge men har som aldrig brytt mig om det eller trott att det var till någon betydelse att jag var sån. 
Jag är otroligt konflikträdd. Jag argumenterar gärna inte och har svårt att säga ifrån om saker och ting. Vill inte att det ska bli någon slags drama what so ever. Detta tycker min mor är en väldigt dålig egenskap och jag tror nog att hon kan ha rätt. 
Genom att inte kunna "bråka" eller ta en diskussion med någon annan än just mamma så får hon se lite värre sidor av mig. Hon vet att jag inte menar något med det och jag får alltid dåligt samvete efter att jag varit arg på henne över antingen en väldigt liten sak eller något som hon egentligen inte har någonting att göra med. Jag försöker att skärpa mig med det men jag tror att de är rätt många tjejer kring min ålder som är i en fas där man har lite extra höga samtal med sin moder. Eller? Känner du igen dig själv? 


Aja, nu har ni fått veta en sak om mig som ni kanske inte visste. 
 
 

Träning

Ja då var det strax träningsdags. Känner mig riktigt taggad. Känns som der var en evighet sen jag tränade med laget, fast egentligen är det bara en dag sen. På lördag är det hemma match och jag tycker såklart alla som har möjlighet ska komma och hejja fram oss till en vinst. Även jag ska hejja på sidan av denna gång. Ni kommer förmodligen se mig med en stor kamera i högsta hugg. Iallafall IP klockan 14.00.
 

Mortal instrument

Igår såg jag bio med Jonna. Mortal instrument. Den var bra till en början men spårade ur lite mot slutet.

På tal om Jonna. Imorgon fyller hon år. 20 bast! Herregud, nu blir du snart så fri man kan bli!


Vad hände

Hahah kolla mina "muskulösa" ben/vader på den här bilden!


Nike

Mina nya löpardojor!


Bra start

Hade min andra skolfotbollsträning idag och fick igen ett prov som jag skrev i slutet av tvåan. Två poäng från spikat. Så jag är rätt nöjd med mitt resultat på första provet jag fått tillbaka i år!


Ännu en måndag

Måndag igen då. Vad har jag hittills åstadkommit? Jo jag har spelat lite fotboll. Hade specialidrott klockan halv tio i morse. Träningen var rätt jobbig och luften ute var jätte kvav så svetten bara forsade. Men nu är jag nyduschad och ska snart bege mig till skolan för endast en svenska lektion. Värd dag? Nja. Fast skulle inte klaga om alla skol-dagar såg ut som denna!


Söndag

Söndagskväll, söndags ångest och tröttare än någonsin!
Idag har jag inte gjort mycket alls. Vaknade halv 11 hos Jonna, vi låg i sängen ända till två, Paulina kom även och mös med oss lite senare på morgonen. När vi fått tillräckligt dåligt samvete över hur läge vi slöat steg vi upp för att äta varma mackor.
Film, slingning av hår, lek med Agnes, bil till Skellefteå och handling följde där på. Och nu ligger jag i sängen igen. Herre jisses vad trött jag varit idag! Som ett levande lik.

Med det skrivet säger jag godnatt!


Jonna Marklund

 
 
 
 
Alice har blivit rätt så duktig på att blogga nu i sommar, men ja hade önskat att hon bloggat lite mer, skulle du blogga lite som Paulina (pakis.blogg.se) då hade jag vart jätte nöjd! Men men skit i de. De ja vill säga är att Alice är en av mina bästa vänner, har känt henne ända sedan hon inte kunde prata (Jag kunde dock prata för jag är två år äldre hehe). Men ja kan då säga att med Alice så har jag haft den roligaste sommaren i mitt liv. Tack för de Alice:D
I alla fall så hade jag en mysig gårdag med familjen, när jag höll på somna i soffan klockan tolv så banka någon på fönstret, de va så klart Alice (vem annars), tillsammans for vi hem till jim där dom hade lite partay, men de varade inte så länge, så vi tog oss ut till btk centrum på kvällen och hade hur trevligt som helst! Tack för igår, och tack för att jag fick låna din blogg, de va jätte kul. Förresten den som skriver är din älskade vän Jonna! Här kommer lite bilder från vår sommar!
 
 
 
 

RSS 2.0