PITEÅ SUMMERGAMES

Tjenare..

I helgen har jag varit i Piteå och spelat forboll.
Vårat 95 lag kom inte alls långt. Vi hade otur kunde kommalängre. Vi kom på ca 30 plats.
Men då fick jag och Julia Skoglund spela med 96 tjejerna. Dom hade för lite spelare och klart alla orkar ju inte spela en hel match i 30 graders värme. Det var ett helvette!
Man älskar ju solen annars men när man spalar så är det inte speciellt kul.
Hur som helst. Vi och 96 orna VANN HELA PITEÅ IGEN!!
Dom vann Piteå förra året på sju manna och nu spelade de på elvamanna. Fan va härligt. Fast de sista laget vi mötte var inte speciellt bra... Så det blev 3-0 egentligen 4-0 men dommaren såg inte att den var inne ;s

Men nu kan man då slappna av. Är lemmen praktiskt taget öveallt. Benen är som hösäckar och mina skavsår är inte att leka med.

HEJA 96 OR OCH JULIA,ALICEAlla andra Burträska lag åkte också ut.


krampuss// Alice

250609

Hej.. Nu är jag i bilen påväg till Skellefteå och sen ska vi (jag och pappa) raka vägen till PITEÅ. Jag kommer inte kunna skriva någonting mera över helgen. Hoppas vi tar hem det iår förra året gick det bra ända tills sista matchen. Aja ses<3

240609-Stranden

Hejsan svejsan.
Idag har jag för första gången iår varit på långnäset!!! Det känndes härligt, nu vet man att det är sommar fast jag skulle gärna ha lite varmare.
Jag brännde mig på ryggen är rätt röd där nu. Men det brukar bli så och sen kommer det bruna fram.

Jag Elin och Olivia for dit tillsammans. Oscar Tobias och Maria var där också plus deras mammor. Vi spelade Wollyboll och badade. Wollybollen var seriös första matchen men andra var det hopplöst när Tobias började med sitt (DIRT) ljud.
Lät för taskigt!

Heheh, men nu är jag iallafall hemma och har just duschat av mig all sand (skönt!).
Imorgon blir det att fara till Piteå. Är inte så taggad än men det kommer välk snart.

Hejsvej<3


230609

Hallo. Min dag idag har varit super!
Jag har varit hos cool Olivia Holm i Bobysund. Vi badade. Det var faktiskt varmt.
Jag simmade då för första gången iår. Alltså i sjön. Förut var det bara att hoppa i och snabbt som fan upp.
Men den här gången badade vi riktigt länge.
Det var jätte kul!
Jag ska kanske vara med Olivia imorgon också och då ska vi fara till långnäset. Hoppas bara det är varmt och att det är någon fler dära så man kan lira lite beach Wollyboll.

Kom dit?!
                               

  Kram // Alice                                                                                                     


210609

Hejsan.

Jag har varit lite efter nu i bloggen. Har inte hunnit skriva någonting men nu är jag här och ska skriva lite.

Igår så var jag hos Lova. Alltså igen efter maten. Hela min familj och Elins familj for dit. Åt surströmming. Eller det blev inte så mycket för mig eftersom vi barn också åt hamburgare..

Sen for vi och spelade minigolf bröve Burträsk campingen. Jag,Lova,Elin,Tim och Albin spelade för oss själva. Albin vann. med 28 slag (egentligen mer killarna spelade för sig själva och missade en bana.)  Jag kom tvåa på 36 slag. Det var ganska svårt tycker jag!

Aja. När vi komme tillbaka såg vi Offside. Den är bra!


-It's a fucking skate.

-We have a skate problem.

hah, jaa.

Sen spelade vi tjejer The Sims 3. Vi gjorde varandra. Kanske inte det mognaste , men det är vi ju inte heller.. eller? HAHEH
Sen for jag hem och sov. Skulle ju upp tidigt nästa morgon.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Jag steg upp klockan 9.30. Känndes jobbigt!
Jag sov ingenting på vägen dit fast Josse och Emma ( dom jag åkte med) gjorde det.

Matchen:
Jag fick spela mycket!
Vi mötte ett lag som aldrig har förlorat en enda match iår. Vi förlorade med 1-0, fast vi var värda ett mål iaf.
Vi hade 2 super lägen. Ett då Emma kom fri och ett då jag kämpade mig fram. Fast mitt skott blev en tåpajja som slickade stolpen. FÖRBANNAT.
Men jag tycker det gick riktigt bra för mig. Missade bara ca en kvart av hela matchen. Fick inte spela i början alltså.
Jag spelade på alla möjliga ställen nästan. Forward, mittenmitt, och yttemitt. Saknades bara back.

Nu har jag nyss varit hos kusinerna. Jag Melvin och Agnes hoppade studsmatta. De ville att jag skulle ta kort på dem.De gapskrattade efter varje bild de fick se.  Dumt att jag inte hade med mig min kamera min mobil tar inte speciellt bra kort med endå. De sa att jag fick ta igen (A).
Vi såg också Lolo och Stich. "Jätte" bra.
Men nu ska jag dra och se lite tv och sen blir det chill med dill imorgon.

Hejdå ♥

 

Kärlek till dem^


Midsommar ♥

Hejsan, igår var det midsommar. Herre vad kul vi hade!
Hela resan till brännvattnet började med att alla fyra familjer samlades. Alltså Wikströms,Norlund,Marklund och Schönfeldt (inte william,han var i Filip W stuga, och pappa var redan i min stuga i brännnis). Vi samlades allihopa med cyklar redo för att cykla 3 mil. Det känndes ganska jobbigt för att klockan var bara 10. Men vi for iväg allihopa.
Efter helvetets backen så tog vi en paus och drack dricka + åt en klubba. Albin var helt slut så han fick ta en bilgodis påse som egentligen Tim och Jackob skulle ha delat på för de kom först upp.
Se var det tack och lov en ganska lång nerförsbacke ända ner till dit vi skulle äta nästan. Vi åt på ett härligt ställe. Det var en svajig bra där som vi tjejer satt oss på och åt medans Olov hoppade och gungade på bron så vi skumpade där vi satt. Vi åt någon slags wook med kinapinnar. Det var svårt! Lova försökte hjälpa mig fast jag kan inte säga att jag blev så mycket bättre. heh.
Efter maten så var jag och Elin på tå. Vi spurtade nästan hela vägen till Storbrännan endas för att man vann ett pris dära. Jag trodde aldrig killarna skulle släppa förbi oss. Men Jacob blev trött så han saktade ner då gjorde Tim också det.
Jag och Elin vann en gottoblandat påse. Killar vi pissade på er!
Efter den långa cyklingen körde vi massor med lekar som Tina,Petra och mamma hade årdnat.
1. Tinas lek var att gå tipps runda och svara på frogor som handlade om oss familjer. T.ex vad har Alice och William för nummer på fotbollströjorna.
Jag kom tyvärr sist på det fick bara 3 rätt av 12.
2. Också Tinas lek. Man skulle snyta ut gélehallon ur näsan och den som kom längst vann. Där vann vårat lag!
Sen försökte vi oss på en annan lek då Lajja och Fredde skulle svunga en korv, som släpade i marken från midjan, och ta en tugga av den. Men snöret var för kort så det gick inte. Såg sjukt ut. hah
3 Sen spelade vi (våran lek) fotbollsgolf. Vi börjar jämt bortanför vägen och kör ner till stranden där våran stuga är och försöker pricka en hink vi grävt ner i sanden. Minnst antal skott vinner. Vi vann igen!:D

Efter den leken tog vi det lungt och bara slappade. Eller vi spelade fotboll och körde fyrhjuling. Men det kallade vi slappa då.
Sen körde vi vara två lekar till.
1, Petras lek. Då skulle man ha en kikare felväg och ballansera över en träplanka. Vi vann igen.
2, Galen panna. Elin vann hon var scoobidoo. Albin hade skrivit så hon kunde gissa ganska snabbt.

Vi fyra tjejer var också och plockade blommor på något ställe till kransar ( eller det var tänkt så men alla gav upp ).
Pappa gjorde istället en "jätte" fin midsommarstång i mini format. Såg mera ut som gräs lindat runt en pinne. Men det var ganska charmit.

Vi la oss vid halv 3-4 tiden pga att killarna ville sova. Det ville man inte!

Nästa dag, alltså idag. Så väcktes vi klockan 10. Jag,Elin,Tim,Tina och Petra cyklade hem medans alla andra åkte och körde bil. Men det var ganska kul ändå. Inte alls lika jobbigt som på vägen dit!!

Nu har jag just ätit lunch hos Lova och ska snart dit igen. Elin och våran familj ska dit och äta surströmming.

Imorgon har jag match kommer att vara DÖD med det kommer ändå bli kul!

Papporna fick spö av oss barn på fotbollen och vårat lag vann alla tävlingar så midsommaren har varit jävligt bra iår, hah.

Lova tack för hjälpen med bloggen.<3

Puss// Alice


17-180609

Tjah..

Igår den 17, vaknade jag av att pappa tjatade om att jag skulle klippa gräset. Det var en ganska jobbig morgon det där för jag skulle också hinna fara till Filip och vara med Julia S.
Men jag klippte gräset, tog ganska lång tid vi har bara en gå gräsklippare. Sen duschade och åt bacon och spagetti. Mums!!
Efter maten och det mötte jag Julia på väg från sin mormor som jobbar på blomsteraffären. Vi bestämmde oss för att spela tennis. Filip han var inte så sugen på det men han kom ändå tillslut. Jag och Julia vann hela tiden. Hhahha. Kan man inte förstå, vi var inte precis bra om man säger så. Vi spöade Filip och Anton H, Morgan och Oscar G. Filip och Anton var bättre!

När vi var less att vinna så for vi till lekparken ett tag och kastade bollar genom ringar och sånt. Julia var mycket bättre först men sen blev jag uppvärmd och kastade mycket bättre. Jag vann :].
95 orna hade träning efter det och Julia hade inte tänkt på det att ta med sig saker så hon fick lov att ringa någon bgm bor så de tog med saker åt henne. Vi fick åka moppe upp med pappa. Fast han körde två vänder. Våra hjälmar är tammefasen de fulaste jag sätt nästan. Peter Larsson hade sagt till jag och mamma: 
- Har ni sätt dum dummare? 
Jag skämms över att visa mig men jag ska få köpa en hjälm snart.
 

Träningen gick sådär, det var kul iaf när vi spelade på den lilla planen. När vi mötte 96 orna var kanske alla inte så serriösa så  det var inte det roligaste. Menmen... 
Jag och Julia hade bestämmt från innan att vi skulle vara med varandra (alltså sova i bgm i hennes lilla stuga). Så när vi for hem fick jag och julia trängas i en stol i Idas bil. Julia satt mera på golvet än på stolen. 

Direkt när vi komme fram så for jag och Julia in på datorn och skrev med en massa kompisar osv. Vi såg också Alvin och gänget. (Julias bästa film, hon har inte så många. Eller hon hade ju Harry Potter men de är så jävla långa). Den var faktiskat ganska bra ;$. 

Vi hade börjat se den filmen ganska sent kanske vid 12,1 tiden fast ´vi såg filmen iallafall ville ju inte gå miste om en sån film. heh. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------
18.. 

Vi två sov under ett bord täckt med filtar handdukar, tröjor osv. för vi ville ha mörkt. Hela hennes stuga var vit och hade inga saker för fönstret så om vi inte hade gjort som vi gjort skulle vi säkert vakna klockan 8,9 istället för halv 11 pga Julias mamma ringde. 

Vi steg upp ganska snabbt för jag skulle måsta fara hem klockan 2. Så vi tog en cykeltur ner på ICA och köpte billypanpizza(stavningen..) och marshmellows(stavningen igen..) Vi grillade marshmellows medans vi åt pizzan. Det vart ganska sliskit. Efter 3-4 marshmellows blev man spyfärdig. Fast vi trodde i oss endel till.
Vi hade tänkt ringa en massa och fara ner till fotbollsplanen fast då var klockan halv 1 så vi tänkte att vi bara skulle fara själva plus Ida. Fast vipps så kom pappa. Han hade så mycket att göra så han fick lov att hämta mig tidigare. Då blev jag inte så glad fast. Jag tror vi hinner spela fotboll till sammans någon annan gång.

Nu har jag iallafall nyss solat och ska snart se toppmodell klockan 16.00.

Hejdå.. .
btw imorgon är det midsommar , länktar som faen! Hoppas det inte regnar så vi kan cykla till stugan och vara i brännis över huvud taget! Länktar Elin,Lova;Jonna♥
  

Kramar// Alice


.... musik...

Hejsan..

Jag Jonna och Lova brukar lira musik i Lovas källare. Vi hade funderat på att fara runt på sommaren och sjunga hos folk. Men jag vet inte om det blir av. Men nu vill iallafall alla föräldrar att vi ska sjunga på midsommar i min stuga. Ehh, nejtack. Hellre inför 100 personer än öga mot öga med 10 st man känner.
Men vi får se hur det blir.

Hejrå <3


160609

Hejsan bloggen.

Idag har jag varit på matchzon i umeå.
Det hela började med att jag och Julia steg upp klockan kvart i 7 och gjorde oss redo för att fara. Vi skulle åka iväg halv 8 och hoppa på  en buss någonstans som tog oss till umeå.
Det var bara matcher den här gången. Jag fick spela på innermittfält. Var ingen annan som var anmäld till det från vårat lag (röda laget). Jag blev tillsammans med Julia och Moa och Elin blev tillsammans med varandra i det oranga laget.
Det gick inte speciellt bra för mig.... Gjorde endel bra saker och endel jättedåliga saker....
Aja, jag får väl vänta till månadens slut och se vad som händer.
Jag och Julia hade jätte kul i bussen fram och tillbaka. På vägen hem sov alla förutom vi fyra btk:are. Vi pratade med Filip i telefonen och skrattade som fan!
KULKULKUL.. Julia: DURT.

hihi, hejdå<3

Jag och Julia hann också ta några "modell" bilder.

150609

Hejsan.

Idag har jag sovit ganska länge. Till klockan 12 minst. Skrev med John Pettersson igår kväll. Det tog ett tag innan jag kom på att det var han.haha.

Men nu är jag iallafall med Julia och vi har varit uppe på kärnbacka och sätt fotboll. 94 orna spelade på ena planen och det stod 1-1 när vi for. Och 96 orna spelade på andra planen och vann med 4 eller 3-1 HEJJA.. Vi såg ut som pantlodisar när vi satt och stog där i regnet och försökte jonglera. Våra kläder var inte de vakraste men aja. Det var kul!

Jag tror vi ska lägga oss snart och tagga till imorgon. För då jävlar smäller det!!!

Matchzon här kommer vi...

Hejsvej.. ♥

140609

Hejsan igen.

Matchen idag för herrarna gick bra. 3-1 som jag och Elin W satsade på. Jocke gjorde alla målen.
Senare så var det dax för våran match med a-laget. Det var ju blött på herrarns match och det duggade lite lätt då. Men på våran match öste det ner! Det blev stora vattenpölar på olika ställen på planen. De som spelade fick sig ett bad lite då och då. Jag Moa och Olivia fick inte spela någonting pga att vi har haft så många matcher och jag och Moa har zon på tisdag. Men vi vann iaf 2-0. Vi borde egentligen gjort tre mer mål. Det blev tunnel två gånger på målisen men bollen stannade på mållinien för det var så blött.
95 orna hade match samtidigt dom förlorade. Inte bra!!

Aja, nu ligger jag iallafall i min säng och skriver med kompisar. Imorgon kommer Julia till mig och vi ska ha så kul. haha.

Hejsvej. Kram

..

SOMMARLOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!140609

Godmorgon.


Jag har just vaknat och ska snart fara och se William spela fotboll. Det regnar som tusan men jag tror jag ska fara ändå.

Senare ikväll har jag match med a-laget. Jag MoaS JuliaS och Olivia ska få spela med dem. Fast vi 95 or ska bara få spela högst 20 min för vi har zon läger på tisdag. ohhh, nervös!
Julia S ska komma och sova hos mig imorgon också så det inte blir så långt för henne. Vi ska först åka buss till skellefteå och sen bil till umeå. Kommer att sova hela vägen tror jag.

Hejdå<3


130609

Hallåj.

Idag har jag spelat DM match med 95 orna. Det gick facktiskt ganska bra för mig fast jag satte inget mål...
Vi förlorade också med 4-1 mot sunnanå. Tack Julia S för målet iallafall.
Vi borde inte ha förlorat med så mycket. Det sög.
Men en sak jag hatade var att de hade tagit de bästa sunnanå spelarna så de hade inte många jätte dåliga. FAan att vi förlorade!
Menmen, nu är det bara att hålla tummarna för 95 killarna. De vann första matchen på moröncupen med 2-0.
HEJJAHEJJA BIK.

Nu kanske jag ska fara till stugan med mamma. Men jag vettefasen om jag pallar med det. Hah , men vi får väl se hur det blir.

Herå.


120609

Hejsan bloggen.
Igår hann jag inte skriva ågonting för att jag hade fulllt upp med en massa, så jag tänkte berätta nu.

Först var jag på skolavslutningen. Jonna du är ju förjävlig på att sjunga! Jonna M sjöng med Ida S "I will always love you". Ida var jätte bra också!  
Elevernas tal iår var jätte bra. Det var Ida S och en kille från 9c som hade hittat på allt.haha. 
Efter allt var klart och alla nior hade fått betyget var det bara dax att gå ut. Våran klass tog några foton på bara tjejer på bara killar och alla. Jag fick fullt minne så jag fick bara på tjejerna. Men det kommer säkert ut någon bild på alla snart. Bara jag får tag på någon kompis så. 
 Sommarbrudar BrudarBrudarBrudar alla gillar Brudar 
 Du är berömd
 Hejdå Björnåkers hej nytt liv
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Efter att ha kramas med alla tjejer så for jag,paulina,mamma m.f till världshuset och åt. Jag beställde helt fel. Kyckling spett. Ingen höjdare.  

Sen for jag till mina kusiner. Men det var bara den minsta hemma. Agnes alltså.
Vi skojjade på,hoppade studsmatta,spelade fotboll och tog kort. Det var skoj!
 Agnes Alert,Glad,Nyfiken,Egenyttig,Söt!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Efter det var jag också hos Oivia Holm. Vi badade badtunna hos Hilda. Häftig tjej. Oscar var också där så han jojnade oss. Här kommer några bilder på jag och Olivia som busar i chips och popcorn skålar.

Och när vi busar utan


Hah, det var allt som häde den dagen.
Hejdå♥

110609

 Hej igen. 
 
På skolan idag var det olika tävlingar man gjorde  med klassen. Man tävlade själv men man räknade ihop allas poäng i slutet. 
För mig fick det ju inte så speciellt bra på någon station. Där jag fick bra tid var då man skulle köra slalom mellan träd. 15 poäng till Alice. hah. 

Imorgon är det skolavslutning. Herre vad jag är tagg! Blir bara mera och mera varje dag. Men samtidigt kan jag inte fatta att det är imorgon vi ska få sommarlov. 
Jag ska slingahåret nu idag om Pamela eller Jonna kommer. Jag hoppas jag hinner göra det innan matchen med 96orna( om jag år spela för pappa än vet jag inte) och att jag fortfarande kan fara på Melvins försenade kalas. Jag vill verkligen vara med dom tre kusin busarna. Men vi får väl se vad jag hinner med.  I sommar kommer jag och Paulina vara i farten. Både på långnäset,btk,åbyn och brännvattnet. 
Vi ska ju springa till långnäset ganska ofta hade vi tänkt men om det är såhär dåligt väder kommer det inte bli så kul. 

Men en sak är då säkert att vi kommer att göra. Leka prinsessor eller möjligen spy-kids nere i min källare som förut. hihi.  
Puss gumman♥


110609

Hej bloggen.

Igår spelade jag fotboll med a-laget. Det blev inte speciellt mycket spela för mig. Fick hoppa in i 5-10 min. Men p den korta tiden var jag ära att nicka i en boll. Fan att en kaifare skulle nicka samtidigt, annars skulle det varit mål! 
Vi förlorade med 2-1. Fan så surt! 

Aja, nu sitter jag iaf och fikar. Ska snart iväg till skolan och göra någonting med klasserna. Stafett eller någonting. Jag skriver sen om vad det var. 

Hejdå♣ 


090609

Hejsan hoppsan.

Idag har vi på skolan haft fotbollscup. Vi i 7b delade upp oss i två lag,lag1 och lag2.
Jag spelade i lag 1 som Moa,Julia,Albin,Jacob,Victor,Farida,Filip,JuliaH och sofia också spelade i.
Vi vann våran första,mot 8a 3-1, och spelade lika andra, mot 9c 2-2. Men då hade visst 9c bättre målskilnad så vi fick inte köra straffar eller någonting. Blev lite irriterad då. Men då hade ju lag 2 gått vidare såklart. De hade inte mött lika bra klasser som oss plus att det var 2 av 4 i deras grupp som gick vidare. För oss bara 1 av 3. Men då fick jag spela med dem de två sista matcherna. Vi vann mot 9a med ... jaa en massa mål och mot 8c i finalen med 5 eller 6-2.
7 B VANN.. HEJJAHEJJA.
Nu ska vi bara försöka ta hem det här varje år framöver. Men det är ju ett år kvar så jag behöver inte tänka på det nu.

Btw.  Bara 3 dagar kvar till sommarlov!!!!!!!!!!!!!
Är tagg som satan!

Hejdå♥

hmm...

endel tror på lögner som man vet inte är sanna.
ibland vill jag bara slå in i väggen och skrika så högt jag kan.

men tack vare er står jag fortfarande på benen.

 

PaulinaLarsson

LovaNordlund

JonnaMarklund

LisaLindström

JuliaSkoglund

OliviaHolm

ElinWikström

MoaStenlund


ShoppingKläder jag köpte i Rom. Rummet mitt är som sagt inte så välstädat. Måste städa snart!
Hejdåååå<3

Rom


Flygplan                       Fontana Di trevi           Piazza Venezia         Peterskyrkan   

           

jaa,jag verkar det som, btw tröjan=ny    Peterskyrkan     
   
                        inne i S.Peterskyrkan                                                                                                 

Colosseum
                             
  Gatumålaren med bara vägpenna      Blir man inte sugen?  
 
         Tjejgänget+mamma

                              
   Busigt                      farmor och mormor får sig inte över vägen
 
                       
 Skoj!!!!!                         Servitrisen <3


Här har ni lite om ställerna och några andra bilder.

 

Rom-Stockholm

 Från dagboken.


Colosseum 5/6-09


"Hejhej. Idag har jag varit först på spanska trappan/Trinitá de monti. Det var rätt stor. Det är som en park där man sitter och, som sagt, cillar. Vi räknade trappstegen och det var ca 300 st. Det fanns en kyrka på toppen fast den var inte så speciell om man har sett S.peterskyrkan.
Efter det for vi till en tunnelbana  och åkte det till Colosseumet. Det var stort! Vi föjlde med en guid den här gången och han var riktigt bra. Han kunde praktiskt traget allt om gladiatorer osv. 
Efter det fick vi fara gratis in till som en gård. En av de sju kullarna tror jag. Det  var en guid där också. Han kunde också jävligt mke, men inte om gladiatorer utan om Remus,Rumolos hur Rom blev till och sånt. Det var ändå ganska kul att höra på, fast visst blev man trött såklart! I slutet kom jag inte ihåg någonting om vad han sa, Tom hette han.
Efter vi hade gått en lång bit så åt vi, shoppade efter det. Köpte två tröjor på Zaras. Den affären var ungefär som HM fast i Rom stil.
Sen blev det att äta igen. På den restaurangen fanns en jävligt snygg gille, en servitris. Han kanske var mot 25. Vi tjuv tog kort jag och Anna på han fast de blev inte så bra. Då tillslut frågade Anna om hon fick ta på han och ägaren. Då ska såklart Cristian(killen) lotsas pussa chefen på kinden så han ser mongo ut. Förbannat. Menmen det finns väl fler?
Nu ska jag sova. Det blir shopping imorgon. Heheh , Hejdå."

6/6-09 shopping för fasen.

"Hej igen.
Idag har jag shoppat lite. Mina pengar är slut fast det är ju bara bra, vi ska ju ändå hem imorgon. Jag köpte ett par jävligt snygga skor, tror det var 3 eller 2 tröjor och ett par solbrillor.
När vi gick på stan så såg vi en kille sitta på gatan och måla en bild med vägpennor.
Han var inte dålig!
Vi såg också ett killgäng som dansade. Helvette så bra en av de var, sista killen som dansade.
Imponerande!.
Jaa, det hände väl inte så mke mera den dagen. Nu måste jag bara packa lite till imorgon sen bär det av hemmåt. Tråkigt, skulle gärna stannat en dag till och solat det har varit så varmt. 20-30 grader varje dag. Menmen.... Hejdå"

Planet 7/6-09

"Hola.
Nu sitter jag här igen på en flygplats i Rom. Klockan är 10.45 och har ändå hunnit med endel.
1- taxi chaffören kom och hämtade oss utanför lägenheten. och sjussade oss till flygstationen i en välda fart.
2- När vi kom fram till hon som kollar biljetter och tar emot väskor så vägde våran väska 20 kg och den får bara väga 15. Vi fick lov att packa upp lite i handbagaget och min väska väger nu säkert mera än resväskan. När vi kollade hur mke den vägde igen vägde den 18 kg. Tjejen som satt där sa att vi fick lov att packa upp mera men då blev alla vi så arga på hon så hon slängde bara in väskan på rullbandet. Ganska kul. 

Nu är det bara att fara upp i luften igen och åka bil i 10 h innan man är hemma. Tjejgänget gissar på att vi är hemma vid halv 12. Vi får väl se. Aja, min tripp har varit jätte rolig och vill bara ut igen till det varma vädret men jag länktar efter mina kompisar också så.. Ses.. "  


stockholm-Rom

Hej, jag har skrivit i min dagbok dom hàr senaste dagarna i Rom.
Jag àr fortfarande dàr sà jag kan inte skriva de tre sista bokstàverna i alfabetet som ni ser.

Men men jag ska iaf skriva och ni fàr vàl fòrsòka hànga med.
Direkt kopierat fràn min dagbok alltsà:
Tis 2/6-09
"Hejsan dagboken.
Klockan àr nu 00.35 och jag àr egentligen jàtte tròtt men det àr inge vidare att sova pà tre hàrda stolar.
Sà jag bestàmde mig att skriva om min resa hittills.
Jag har àkt bil fòrst till Luleà. Vi hade lànat en stor bil av Jonas Ahlin sà alla rymdes. (Anna,mormor,farmor,jag och "chaffòren" pappa.). Det tog ca 1h och 30 min att ta sig dit. Sen tog det en liten stund innan planet till Stockholm startade.
1h och 30 min tog de. Inte speciellt lànge. Jag skrev pà So-provet. Sen àkte vi taxi till en annan flygstation i stockholm. Skavsta. Nu màste vi vànta till klockan 7.00 innan planet till Rom gàr. Skriver sen. Hejdà."

Det var alltsà i skavsta jag skrev det.
Hàr kommer Flyg-framme-dagen.
3/6-09
"Att sova pà en stol var ingen hòjdare direkt. Fick hògst 2h sòmn och resten av natten pratade jag med tjejgànget. Fòrutom mamma hon sov hela tiden.
Klocka blev7 och vi gjorde oss redo fòr att flyga vidare till Rom.
Det var freeseats vi fick. (Och nàr jag gick egenom tullen sà pep det. En poliskvinna kom fram och drog hànderna òger kroppen, lite scary, hahaheh. Men sàklart hade jag ingenting pà mig. Det var sàkert bara mina nya glasògon.)
Vi satt pà samma stàlle som pà resan till Stockholm. òver vingarna.
Piloten var inte speciellt bra. Han var dàlig pè landning osv.
Nàr vi var framme sà tog vi en taxi till vàran làgenhet. Den var ganska fin.
Vi àt pizza ocksà. Herre va god den var!  Men slut med matsnack. Efter det for vi och kollade pà en byggnad som heter Piazza Venezia. Den var stor! Poliser var òverallt och visslade i visselpiper om man satt t.ex pà trappan.
Vi var fòrstàss ganska sà tròtta efter det dàr sà vi for med en guid i buss runt Rom. Vi trodde det skulle vara jàtte bra men det blev ett fjasko!
Tjejen som fòrklarade sakerna anvànde betoningar och pratade latinengelska. Man fòrstod ingenting... eller jo hon sa Michelandjelo(hur det stavas) minnst 20 gng. Den trippen kallar jag slànga pengar i brunn.
Alla behòvde gà pà toaletten sà de fràgade om de hade en pà bussen. Och sen fràgade hon nàr det var slut fòr vi fòrstod ingenting.
Tjejen blev fòrskràckt och sa att hon pratade "JàTTE" bra engelska och att vi inte kunde. Aja man fàr vàl tycka vad man vill.
 Nu har vi jusst àtit pà en restaurang som inte var speciellt bra fast glassen var guddomlig.
Ska sova nu yessss.."

S. Petro.
4/6-09
" Hej igen. Idag har vi hmm ..... gàtt.
Fast det har varit ganska roligt. vi gick till sant Peters kyrkan och det var jàvulskt mke att se. Skulpturer òverallt och màlningar pà vàggar mest i taken.
Vi gick ocksà in pà en 7 km làng runda pà vatikan museèt. Det var ganska drygt fast endà ganska roligt.
Det var mumier och hela kittet. I slutet var jag och Anna vàldigt less sà vi bòrjade ta skàmt kort pà varandra. Herre Gud och Fru Gud, àr det ànda jag kommer pà att sàga.
Mormor och Farmor har inte sà stor koll hàr i storstaden. De gick vilse pà en vàg dàr vi gàr praktiskt taget varje dag.
Och de har sagt till en och samma affàr 3 gànger.
-àhh vilken fin affàr hàr har vi aldrig varit.
sure. De har gjort en massa knàppa och roliga saker fast det àr fòr mycket att beràtta.
Sen pà en restaurang hedde vi alla ògonen i kors. Farmor och anna kunde inte. Det var nog det jàvligaste jag har sàtt. Man kunde inte hàlla sig fòr skratt!
Nu àr det colusseum imorgon som gàller, SEEEESSS "

Det var det sista jag skrev i min dagbok. Men jag har redan varit pà colusseum  fast jag tror jag skriver det hemma eller imorgon jag màste njuta av vàdret. 30°c yeahhh.
Btw, her in bilder sen har massor!

Seeees<3


resultat

Hej igen. 

Nu har jag klippt mig.  
Det blev sådär. Jag var inte speciellt nöjd i början men nu börjar det faktiskt likna någonting bra:)! 
Jag har ju faktiskt hunnit mera idag också såklart. 
Jag har spelat beachwollyboll. Det var ett av de tråkigaste jag varit med om! 
Jag fick inte vara med någon från 7b eller Elin W så det blev för ojämna lag. Så var det förra måndagen också.
Men snart blir det ju långnäset och då kommer det bli andra bullar;p 
Det var efter det jag for och klippte mig. 
Och sen när jag kom hem så började jag packa lite mera till Rom. Viktiga saker soim mobil laddare osv. 
Men jag är fortfarande inte klar, mycket kvar!
Sen så målade jag naglarna. Nagerlacket var jätte dåligt så jag fick smeta på rejält för att det skulle bli någon färg alls.
Sen så for jag och morsan ut med eu-moppen och köpte tidningar och godis till bil och flyg resan. 
Herren vad jag länktar,p
Mamma visade mig en sak jag hade skrivit till henne för några år sen(får man iaf hoppas).      Det står du går som en snigel knäppjök, fast lite annars stavat. haha
Färgade ögonbrynen efter det och sen så hamnade jag här. 
Så resten av kvällen blir tv. William sa att det började en bra film nu klockan 9 om ca 10 min så måste kila.

Hejdå ♥

kuttkutt

Idag ska jag klippa mig. 
Vet inte riktigt hur jag ska göra det men hoppas det blir bra!

matchen

hej blogg.

Matchen igår var en ren katastrof av mig. Jag var så trött och det gick nästan ingenting. Vi förlorade med 3-2 mor morön med 96orna. Vi borde typ egentligen ha vunnit men de hade lägen och då blev det mål.

Tack och lov att man fick sova sen.!
Det behövdes..

Herå.


RSS 2.0