Surprise surprise


Eller?.. Just nu ligger jag i soffan febrig med halsont och huvudvärk. Febern är rätt låg, tackar för det, men min hals gör sjukt ont. Alltså seriöst hur kan jag vara sjuk jämt!? Det suger så in i det. Men jag ska försöka igronera detta och ha sjukt kul ikväll ändå. 
Hoppas ni andra mår bättre än mig och får en fin nyårskväll!

Mitt år 2013

Då var det dags att ge sig på den årliga resumeén. Hoppas ni tycker om den! 
 
 
Januari
 

Mitt nya år började med fyrverkerier tillsammans med mina allra närmsta vänner i Burträsk. Efter det kan man väl säga att det gick lite utförs.. Blev sjuk och förblev sjuk större delen av januari månad. Vilket ledde till att jag inte fick spela den roligaste cupen under året, SSK cupen. Sedan tappade bort min börs men den blev upphittad dagen efter av min moster, dock försvann en hel del pengar. Bortsett från allt det dåliga denna månad så for jag på halken vilket är bland det roligaste jag gjort! 
 
Mina nyårslöften 2013.
 
  • Bara onyttigheter på helgerna. 
  • Ta vara på varje dag, speciellt på loven.
  • Vara seriösare i skolan. (inte börjat så bra.. ska bli bättre!)
  • Utnyttja varje fotbollsträning så jag kan utvecklas så bra som möjligt.
  • Vara noga med kost, inte småäta en massa.
  • Skaffa sommarjobb.
  • Ta körkortet, så snabbt som möjligt.

Jag klarade bara ett av dessa och det var att ta körkortet fort. Bra Alice!

 
 
 
Februari
 
 Hände inte så mycket för mig under februari. Vi (BFF) vann Electrolux cupen, Sofia blev 18 och hade fest vilket resulterade till min första drink, firade alla hjärtans dag med Olivia, cyklade omkull, gjorde årets första snowboard åk, var bartender med Paulina och tog en jäkla massa egopics.
 
 
Mars
 

Min 18 års dag!! Min sista kväll som 17 årig var helt sjuk. Jag minns det som att det var igår då Jag, Olivia och Sebbe satt och räknade ner tiden. De sista tio sekunderna var episka och när klockan slog över till 00.00 skrek jag och Olivia. Hahaha kommer aldrig glömma den kvällen. Dagen efter min födelsedag så tog jag körkortet och bara några dar senare hämtade jag min(och Williams) blåa HSY. Minns låten jag lyssnade på första gången jag körde själv, mind the gap. Och bara för att göra mars månad liite bättre for jag och mitt lag till Turkiet. Man kan lugnt säga att mitt mars vände mitt liv från ett litet elände till något mycket bättre!
 
 
 
 April
 
Denna månad blev det inte mycket skrivet. Första dagarna var jag i Turkiet och de sista dagarna i april var jag i Budapest med mamma, moster, farmor och mormor. Men som det låter var denna månad riktigt bra! Mycket resande och mycket nya upplevelser vilket jag älskar!
 
 
 
 
Maj
 
I maj kom William hem från USA igen. Jag fick sommarlov, tog mitt första dopp i Åbyn, spenderade min första dag på långnäset och hade seriepremiär där vi plockade 3pinnar! Även under maj jag fick lov att packa ut ur mitt barndomshem. Jag minns att jag var lite deppad över detta, jag är en person som inte gillar förändringar så himla mycket. Eller det beror såklart på vad det är för förändringar men jag är väldigt ut i traditioner osv. Så att då flytta från stället där man bott nästan hela livet kändes lite jobbigt.
 
 
 
Juni
 
Midsommar aftons månad.. eeh ja vad ska jag säga om midsommar? Inte den bästa kvällen i mitt liv. Vill inte gå in på detaljer. Men det var väl kul tills 11 tiden.
Under denna månad började jag även jobba på parken där jag trivdes som en gud, jag flyttade in till mormor och morfar där jag hade det lite för bra tror jag och min familj skaffade får till stugan.
 
 
Juli
 
 
 Festar månaden utan tvekan. Det var alla möjliga olika tillställningar: trästocks, burträsksvängen, beachparty... Jag tror att jag spenderade 90% av den här månaden tillsammans med Jonna. Vi sov med varandra varje natt kändes det som. Men gud så kul vi hade! Annars så spelade jag beachfootball, där jag fick för första gången ett blåmärke på kinden. Sedan så jobbade jag, gick lite på marknaden, var med släkten, tränade, solade.. 
 
 
 
Augusti
 
Även denna månaden bodde jag hos Marklunds. Dock inte hela månaden för att skolan började om där i slutet.
Jag tror att augusti blir min favorit månad för året. Bara för att jag gjorde så himla mycket! Hade matcher, dock sög jag varje match tror jag, jag lekte mörkerkörra och var ute på hovenroven med mina nya vänner, jag och Lisa styrde ihop en volleybollsturnering där väldigt många människor från olika håll kom och var med, jag tog massor med kvällsdopp, jag kräftfiskade med Olivia, jag fotade lite med jonna och paulina, jag for på ikea med farmor, mormor och pappa, jag for och fjällvandrade, jag började använda proactiv som har förändrat mitt liv lite och jag fick hålla i en orm för andra gången i mitt liv. Hände massor av fler saker också men dessa kanske är de mest minnesvärda. 
 
 
 
 
September
 
 
 
 Nu börja skolan om på riktigt. Jag bosatte mig i min lägenhet igen och hade det super mysigt med ljus nästan varje kväll. Jag blev lite beroende på att äta "fint" alltså äta med ögonen. Mer denna månad så badade jag jacuzzi med Mirjam, Lisa och Julia, jag bestämde mig för att "adoptera" en kissemisse, jag beställde min studentmössa och spelade väldigt mycket boll. 
 
 
 
 
Oktober
 
 
 I oktober hämtade jag och Agnes kisse efter att ha lekt lite på leos lekland. I oktober hade vi även fotbollsavslutning där bland annat jag var med och höll i allt. Jag tycker att vårt tal fortfarande var riktigt bra och skulle gärna göra om det igen. Annars hände inte så himla mycket denna månad. Jag satte dit lösnaglar, jonna tog in mig som hårmodell och jag och paulina tog några höstbilder.
 
 
 
November
 
Halloweens, feberns och fysträningens månad. Detta är vad jag i stort sett gjorde i November. Förutom det så bjöd lova på en lyxmiddag, jag fick reda på att mitt sesamben är trasigt, vi hade avslutningsfest åt Lisa:(, några burträskare körde utskjutning och ringen sedan så åkte jag och Jonna på blankisen vilket var sjukt mäktigt(!) inte alla år man kan göra det.
 
 
 
 
December
 

Och nu till december. December har gått så väldans snabbt! Känns inte ens som att jul har varit. Men den här månadens höjdpunkt var att jag träffat en jäkla massa nya kompisar. Några som jag kommit väldigt nära också på väldigt kort tid. Annars så har december bjudit på en massa onyttigheter, julklappar, en hemkommande brorsa, åk på blankis, julklappslek, utskjutning, fotboll, bilkörra, sista plugg till några avslutande kurser, pepparkaksbak och mysiga filmkvällar. 
 
 
 
 
 
Så det var det.. En liten kort sammanfattning av året. Rätt olikt 2012. Kan inte säga vilket år som var bättre eftersom det hände bra saker båda åren. 
Nu väntas bara nyårsafton som jag ska på morgon spendera med mina kära burträskare sedan ska jag vidare till skellefteå och vara med Emelie Backman. Jag är så taggad att jag spricker. Jag hoppas att mitt 2014 slår alla tidigare år. Kan bli svårt men det är inte omöjligt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Året 2013

Jag håller på med mitt år 2013. Men gud vilken tid det tar! Jag tror inte det kommer bli så bra som jag hoppats men aja.. det får duga! Det kommer att komma hit på la blogg snart. 
 
 

LördagMin pappa väckte mig idag och frågade om jag ville göra ett "nyårskort" till våra grannar. Så jag tog på mig kläderna på bilden och han drog fram gräsklipparen på deras gräsmatta. Grannarna är borta så vi gjorde som ett skämt om att vi sköter deras hus under tiden de är borta. 

Efter det drog jag Olivia och Paulina iväg på en löptur. Jag föll igen på samma knä så ha ett fint nyårsskrapsår där nu. Toppen! Satans is. Nä men alltså det är ju rena isbanan över allt. Ska aldrig riktig snö komma? 
Mer idag så har jag bastar och sett skräckfilm. Ändå helt ok lördag.

Tvilling häng
Gårdagen kanske inte blev som tänkt och ni två tror jag inte hade "kvällen i era liv" men jag hade iallafall en jätte trevlig kväll! Svårt att ha tråkigt med er två. 
Dock så mådde jag inte så bra innan vi drog ut och var nog nyktrast på stället. Men jag inte är så brydd om jag är full eller nykter då jag går ut. Man kan ju ha kul ändå:PPpP 
 Vi var ute på parken där det var inte allt för mycket folk men alla ansikten var bekanta så kände de flesta. 
 Kvällen slutade skavföttes mellan min bror och hans snarkande kompis. Har inte sovit mycket kan jag säga...

IsbanaSprang idag vilket var bland det dummaste jag kom på att göra just idag. Det var rena isbanan överallt. Föll bara en gång dock. Nu det på bilden Ica 

Nu ska jag snart iväg till Jonna sedan till Skellefteå för trevligheter. Längtar redan!

Snart kommer tomten

Min gårdag i bilderDet började med lite julklappsutdelning. Jag fick en rubisk kub, vilket jag ville få. Har blivit lite besatt av dem..Sedan blev det utskjutning, jag blev inte ens i närheten av toppen. Om man ändå inte vore så bollrädd då killarna skjuter. De laddar för kung och fosterland varje gång.Efter det körde vi lite bilkörra. Första gången jag är med i det. Var faktiskt kul! Dock kom jag och sofia sist till alla ställen de gömde sig på..Detta ät några bilder som togs. Vet ni var det här är i Burträsk? 

Så det var min gårdag. Såg även match och hade träning innan men det tog jag inget kort på. Hade iallafall jätte kul! 
Nu är det dan före dopparedan. Sjukt! Har ingen julkänsla alls.. Men det har iallafall snöat lite så hoppet om att känslan kommer finns ju. Hip hip hurraGrattis mormor

21 december

Just åkt lite på isen. Den knakade i sinne på grund av att det var ett tunt lager över men den brakade några gånger riktigt högt. Det va lite små läskigt men fränt också! 
 Det var rätt kallt att åka idag men det är rätt sjukt att det ens går att åka på isen nu! Var är snön egentligen!? Hoppas det hinner komma lite i alla fall innan julafton.

DeliciousFrån gårdagens kalas för William och mormor. 

Jag mår inte helt 100 just nu. Lite hängig och ont i ryggen. Jag har ju en tendens att vara sjuk under jul. Hoppas att jag klarar mig i år! Vill inte vara sjuk på sunnanåcupen ett år till..

Julklapps utdelningIgår hade vi julklapps utdelning och vattengympa med laget. Vattengympan var kanske inte så som jag trott. Trodde det skulle vara jobbigare. Men kul var de! 
På julklappsutdelningen fick jag det ni ser på bilden. Ett par doft fotbollar man her i skorna, tack så mycket för dem! Har funderat länge på att köpa sådana. 

Nu beger jag mig snart på niornas dans, ska bli kul att se om de gör bättre ifrån sig än min förra klass. 

19 decemberOj så skönt det känns att bara få vara hemma och inte behöva tänka på några läxor eller prov som jag måste plugga på. Äntligen jullov och äntligen fick jag träffa storebror igen. Dock så känns det inte alls som att han varit borta. När jag såg honom blev det som.. Jaha här är du. Men det som kan vara farligt med det är att det kan bli väldigt jobbigt när han beger sig igen. För att nu har jag varit så van att han inte är hemma utan bara på mobilen och att sedan inse att jag inte kommer träffa honom irl på si&så länge.. Aja det får komma senare.
Nu ska jag bara njuta av allt!

Jullov
Äntligen jullov! Även om det inte alls känns möjligt att det redan är jullov så känns det sjukt bra.
Ingen mer fysik, biologi, religion eller kemi. Älska livet just nu!

MåndagIgår hade jag myskväll med Elin Paulina och Mirjam. Vi åt frukt och doppade i choklad, såg filmer och pratade till alldeles för sent på kvällen. Riktigt mysig och trevlig kväll.
Nu väntas två dagar av nationella innan allt hets blir lugnt igen. Fy så skönt de kommer att bli!

21 år idagGrattis storebror! 

The feeling when you find new friendsIgår var det fest med lucia gänget. Eller det blev bara jag, emelie x2 och Moa, bara och bara.. Sedan så kom några grabbar och besökte oss innan vi begav oss till allstar.
Nä men jag hade verkligen super kul! Hoppas på något liknande snart igen.

Tredje adventTredje advent och därmed bara några få dagar kvar innan jul! Känns sjukt. Men på ett bra sätt. Och om två dagar är William hemma i Sverige igen vilket också känns sjukt bra! Var länge sen sist vi sågs nu.  

Mycket att se fram emot. William, jul, annandag jul, nyår och sunnanåcupen. December-januari, bring it.

GodnattGodnatt bloggen. Imorgon väntar en lång dag med lucia framträdanden osv..

TisdagDå var snart den här dagen över. Vad har jag åstadkommit idag? Jo jag har varit på skola och tränat. Samma som de flesta andra dagar. Det känns verkligen inte som jag utnyttjar mina dagar till fullo. Men det är svårt att göra det nu när jag måste använda all min fri tid till att plugga.. 

På fredag är det lucia som gäller igen. Är faktiskt taggad! Först blir det att göra några uppträdanden, lämna över kronan osv.. och sedan ska (förhoppningsvis) vi fjolårs lucior gå ut tillsammans. 

SexigDen här bilden är så sjukt sexig. Eller ser ni mig? Smälter in lite lätt i sanden med min grymt bruna hudfärg. 
Haha nä men jag gillar den här bilden! Sjukt rolig.

LördagDå var pepparkaks baket klart! Varför är det så att degen är alltid godare ogräddad? Sjukt. 

Ikväll blir det att ha vin kväll med Jonna och Moa. Tror att vi ska köpa lite kakor och kex till samt spela lite spel. Har alltid velat ha en vin och kex lugn kväll med spel. Ska bli kul! 

Herrå u sannavabitchEfter att ha pluggat i sinne på Skype med mina underbara och hjälpsamma klasskompisar inför sista kemiprovet så är äntligen kemin över. Eller en labb återstår men det bör inte vara något större problem. Jag är så jävulskt jäkla glad att det är över! Nu kan man andas ut lite gran! 

Jag vill dit NU

Idag är en dag fylld med längtan. Jag är så taggad på jul, annandag jul, nyår, lov, fotbollscuper, fotboll över lag..osv. Men den som gjort mig mest exalterad är Lisa. Hon skickar dagligen underbara bilder på vad thailand har att erbjuda. Fint väder, havet, fester, nya människor.. you name it. Jag är så avundsjuk att jag spricker. Om jag inte hade haft skola och om William inte skulle hem hade jag inte tvekat på att följt med henne. Hon verkar ha det helt sjukt bra!
Men varför jag är exalterad är för att vi pratar lite om att jag borde komma dit efter att fotbollssäsongen är över och skolan är slut. Det låter som en hyfsat jä*la bra ide! Thailand är paradiset på jorden, eller topp 2 bästa ställena jag varit på iallafall. Åh jag vill dit nu!.. Men vi får väl se. I oktober kanske jag drar iväg.

 
 

Lite svar
Fy vad lite jag har att skriva. Men jag har fått några frågor jag kan svara på. 

Vad ska du göra efter skolan? Hur ser dina framtidsplaner ut?

Jag funderar på att fara till USA och gå college som min bror. Jag vill iallafall bort från Skellefteå och Burträsk ett tag. Lisa är just nu och äventyrar i Thailand. Jag skulle lätt kunna se mig själv samma sak! Men som sagt bara bort till något varmt ställe ett tag. 

Min framtidsplan har jag ingen aning om egentligen. Kanske gå högskola? Skaffa jobb? Bosätta mig och skaffa barn i burträsk? Låter helt ok!

Vad har du för betyg? 

Ehm..jaa bra fråga. Jag vet typ inte vad jag har i alla ämnen men jag ligger väl på ett C i det mesta. Inte nöjd med betygen men jag orkar inte plugga så med tanke på hur lite jag engagerar mig så är det helt ok. 

Är du singel?? Någon kille du gillar men som du inte sagt det till? 

Ja jag är singel. 
Gillar och gillar. Jag gissar att du menar gilla på det sättet att jag är kär. Och då blir svaret nej. 


Söt tassenIdag har jag dragit ut en visdomstand som bara gett mig sår i munnen. Äntligen så ska jag få tugga utan att kinden ska bli inblandad. 
Efter det for jag till farmor och farfar för att äta. Blev dock bara lite créme för att jag endast fick äta flytande föda. Men gott var det ändå. 

Nu är jag hemma igen med kisse och myser. 


Den hör texten har jag fastnat för
Första advent

RSS 2.0